Samsung vill stoppa Iphone 4S

Stämningarna fortsätter hagla i telekomvärlden. På grund av patentintrång vill Samsung Electronics att domstolarna i Paris och Milano ska sätta p för försäljningen av Apples nya Iphone.

Samsung vill stoppa Iphone 4S

Knappt hann Apple presentera sin nyhet förrän konkurrenten Samsung började spinna på rättsliga åtgärder. Samsungs stundande begäran om ett tillfälligt föreläggande i Frankrike och Italien kommer att åberopa två patentintrång, båda relaterade till trådlös telekommunikationsteknologi som berör wcdma-standarder för mobiler med 3g.

Tekniken som Samsung menar att Apple gjort intrång i är nödvändig för att telekomnätverk och mobiler ska fungera pålitligt. Den sydkoreanska tillverkaren hävdar att övertrampet är alltför allvarligt för att låta saken bero och att försäljningen av Iphone 4S därför bör förhindras.

– Apple har fortsatt att uppenbart överträda våra immateriella rättigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer följaktligen att hålla fast vid att skydda vår immateriella egendom, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Samsung planerar också att begära tillfälliga förelägganden i fler länder efter ytterligare granskning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.