Samsung visade upp den vikbara mobilen

Produktnyhet Alla har väntat på den vikbara skärmen, och Samsung verkar bli först ut bland mobiljättarna. Nu har de visat upp Infinity Flex Display – böjbar teknik för mobiltelefoner.

Samsung visade upp den vikbara mobilen

Under Samsung Developer Conference 2018 i San Francisco visade den koreanska tillverkaren upp Infinity Flex Display. Användaren får en kompakt smartphone som även kan vikas ut för en större skärm, exempelvis vid multitasking eller för att titta på bilder och video. I skiftet från den mindre till den större skärmen är upplevelsen av appar sömlös. Användare har även möjligheten att arbeta i tre aktiva appar på samma gång.

Bjuder in utvecklare

Eftersom Infinity Flex Display utgör nästa generations plattform bjuder Samsung in utvecklare att ta del av resan från start. Genom samarbete med Google och Androids stora community av utvecklare vill Samsung maximera den nya formfaktorns potential, och skapa den optimala böjbara användarupplevelsen.

– Den böjbara skärmen lägger grunden för en helt ny typ av mobila upplevelser. Det är spännande att arbeta med utvecklare på denna nya plattform för att skapa nytt värde för våra kunder. Vi ser fram emot att se var denna teknologi och samarbete kommer ta oss, säger DJ Koh, vd för IT & Mobile Communications Division på Samsung.

Nytt gränssnitt samt verktyg för Iot och AI

Tillsammans med det nya gränssnittet One UI ska den nya skärmtekniken ge möjligheter som aldrig tidigare funnits för en vanlig mobiltelefon. One UI är en ny och intuitiv gränssnittsdesign. Med en ren och minimalistisk design hålls det mest relevanta innehållet i botten av skärmen, vilket gör det mer bekvämt att hantera telefonen med enhandsfattning. Samsung visade också upp nya kraftfulla utvecklingsverktyg för AI- samt IoT-plattformarna Bixby och SmartThings.

– Vi har åstadkommit stora framgångar inom AI och IoT, något som är kritiskt för att uppnå våra visioner om ett uppkopplat liv. Framgångarna för Bixby och SmartThings öppnar ett nytt kapitel där produkter och tjänster från tredjepart kan bli integrerade till skalbara AI- och IoT-plattformar, säger DJ Koh.

En skalbar intelligent plattform

Bixby startade som ett praktiskt sätt att använda rösten för att interagera med sin mobiltelefon. Nu har Samsung utvecklat det intelligenta gränssnittet till en skalbar intelligent plattform, för att stödja de olika produkter och tjänster som delar konsumenters vardag.

För att göra det lättare för utvecklare att skala tjänster som utgår från Bixby introducerar Samsung Bixby Developer Studio. Det är en samling verktyg som ger ett intuitivt sätt för utvecklare och partners att inkorporera intelligens i fler tjänster och enheter. Utvecklare kommer att på ett enkelt sätt kunna skapa Bixby Capsules – funktioner eller tjänster skapade för Bixby – och göra dem lättillgängliga för konsumenter genom Bixby Marketplace.

Snabbare anslutning till SmartThings plattform

SmartThings finns tillgängligt i mer än 200 marknader runt om i världen och möjliggör att en enskild app kan samla IoT överallt, i det smarta hemmet, i bilen, på kontoret och allt där mellan.  Samsung gör det nu snabbare och lättare för utvecklare att ansluta deras enheter och tjänster till SmartThings plattform med en ny uppsättning av verktyg i det nyutvecklade SmartThings Developer Workspace.

Verktygen inkluderar SmartThings Connector, SmartThings Device Kit och SmartThings Hub Connector. Utöver detta så ger det uppgraderade certifieringsprogrammet Works with SmartThings (WWST) utvecklare direkt tillgång till SmartThings-experter och -resurser. WWST hjälper till att försäkra att enheter och tjänster är optimerade för plattformen, så konsumenter kan få den bästa möjliga upplevelsen.

Här kan du se Engadgets film från presentationen – och så här skrev Ny Teknik.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.