Samsungs första Google-mobil

Samsung tar upp kampen med andra mobiltelefontillverkare som aviserat mobiler med Googles operativplattform Android. Samsungs I7500 ska ge användaren Googles fulla utbud på en 3,2 tums pekskärm.

Samsungs första Google-mobil

Googles Android bygger på öppna mjukvarulösningar och har Open Handset Alliance bakom sig med medlemmar som Sony Ericsson, Motorola, Samsung, HTC, Huawei och LG.

I september kommer Samsung I7500 finnas i butikerna med mobilt internet på 7,2 Mbit/s och wlan med tillgång till Googles sökmotor, Google maps, Gmail, Youtube, Google Calender och Google Talk. Mobilen ska ha en integrerad gps-mottagare och Google Maps som samverkar med funktioner som My Location, Google Latitude, Street View, lokala sökningar och färdbeskrivningar.

Mobil reseguide

På Android Market finns applikationer tillgängliga för nedladdning som Wikitude, en mobil reseguideapplikation som ger användaren tillgång till detaljer om besöksmål genom lokala artiklar i Wikipedia.

3g-mobilen har fyrbandsstöd, 3,5 millimeters hörlursuttag, bluetooth, usb och stöd för multimediaformat som mp3 och mpeg4. Det mobila bredbandet har stöd för html och klarar en uppladdningshastighet på 5,76 Mbit/s. Därutöver har I7500 en oled-pekskärm på 3,2 tum, 5- megapixelkamera och 8GB internminne som kan utökas med ytterligare 32 genom minneskort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.