Samsungs megamobil kommer till Sverige

För en tid sedan visade Samsung upp den smått absurt stora telefonen Galaxy Mega, vilken fullständigt spränger gränserna mellan telefon och surfplatta. Nu är det klart att den kommer till Sverige.

Samsungs megamobil
kommer till Sverige

Tekniskt spelar inte Samsung Galaxy Mega riktigt i samma klass som sitt premiumsyskon Galaxy S4, men på en punkt sticker modellen verkligen ut. Skärmen är nämligen megastor, hela 6,3 tum. Det krävs med andra ord en väl tilltagen ficka att bära den i, optimalt är förmodligen en handväska.

Hitills har det varit oklart om Samsung tänkt sälja den här i Sverige, målgruppen har i första hand ansetts vara Ryssland och Östeuropa men nu meddelar tillverkaren att vi kommer att hitta det här mellantinget mellan telefon och surfplatta i butikerna kring månadsskiftet maj-juni. Priset blir inte lika stort som telefonen, 3 680 kronor plus moms innebär att Galaxy Mega placerar sig i skiktet under premiumsegmentet.

Fakta

Samsung Galaxy Mega 6.3

Operativsystem: Android 4.2

Skärm: 6,3-tums tft, hd-upplösning

Processor: 1.7GHz Dual Core AP

p>Internminne: 1,5 GB

Lagringsminne: 8 GB, plats för sd-kort

Mobildata: Stöd för 4g 100/50Mbps, HSPA+21/5.76.

Wifi: a/b/g/n/ac, Wifi Direct,

Kamera: 8 MP/1,9MP

Batteri: 3 200 mAh

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.