Samsungs projektormobil till Sverige i sommar

En av de mer udda produkterna som visas upp under MWC är Samsungs Galaxy Beam med inbyggd projektor.

Samsungs projektormobil 
till Sverige i sommar

Internationellt har det funnits liknande produkter i några, år men nu tycker Samsung i Sverige att konceptet blivit så bra att det är dags att plocka hit nya Galaxy Beam. I juni är det utlovat att den kommer hit och priset blir inte avskräckande, bara 3 200 kronor plus moms.

I grunden är det en ganska ordinär smartphone med Android 2.3, 4 tum stor skärm och en dubbelkärning processor på 1 GHz. Men så var det ju den lilla detaljen att det i toppen sitter en projektor kapabel att fixa en 50 tum stor bild på två meters avstånd.

Bäst i mörka rum

Varken upplösningen eller ljusstyrkan är fantastiska men Galaxy Beam duger faktiskt för att visa presentationer eller film så länge rummet inte är allt för ljust. Lampan ska ha en livslängd på 20 000 timmar så det är ingen risk att du hinner förbruka den så länge resten av telefonen fungerar.

Med tanke på innehållet är Galaxy Beam inte heller varken anmärkningsvärt tung eller stor, 145 gram och en tjocklek på drygt 12 mm får ses som helt godkänt.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.