SAP släpper ny generativ ai-assistent

AI Affärssystemsjätten SAP lanserar nu en generativ ai-assistent. Joule, som assistenten heter kommer att vara inbyggt i SAP:s portfölj av molnbaserade företagslösningar.

SAP släpper ny generativ ai-assistent

– Vi har nästan 300 miljoner företagskunder runt om i världen som regelbundet använder SAP:s molnlösningar. Joule har förmågan att helt förändra hur företag och medarbetare kommer att arbeta, säger Christian Klein, vd och styrelsemedlem i SAP.

– Joule bygger på SAP:s speciella förmåga att länka samman affärer och teknik. Det är en fortsättning på vårt relevanta, pålitliga och ansvarsfulla förhållningssätt till affärsdriven AI. Assistenten kommer att veta vad du menar – inte bara vad du säger,.

Joule ska vara inbyggd i SAP-applikationer för allt från hr, finans, leveranskedjor, inköp och kundupplevelser. Tillverkningsbolag kan exempelvis använda ai-assistenten för att bättre förstå hur försäljningen går. Enligt bolaget kan Joule identifiera områden som underpresterar, länka till data som visar problem med exempelvis leveranskedjan och sedan automatiskt ansluta till försörjningssystemet för att föreslå lämpliga åtgärder. Joule kommer enligt bolaget kontinuerligt skapa nya scenarier för alla SAP-lösningar.

– Nu när generativ ai går vidare från den första hypen, börjar arbetet med att säkerställa mätbar avkastning på investeringen. SAP har insett att generativ AI så småningom kommer att bli en naturlig del av vardagen och har byggt en affärsassistent som fokuserar på att generera svar baserade på verkliga scenarier – och samtidigt sett till att få de nödvändiga skyddsräckena på plats, säger Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.