Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sappa lanserar omsorgsportal på bred front

Digitalisering En digital marknadsplats med trygghetslösnignar för äldre. Telekombolaget Sappa meddelar att de nu gör sin omsorgsportal tillgänglig för alla – men det finns en hake.

Sappa lanserar omsorgsportal på bred front
Unrecognizable teenage girl with grandmother at home, holding hands. Family and generations concept. Close up.

Sappa har sedan en tid tillbaka drivit Omsorgsportalen.se en plats där de samlat lösningar som ska underlätta för äldre samt göra att de kan bo kvar hemma längre. Detta genom att erbjuda tjänster som möjliggör allt från tillsyn av en anhörig till enklare påminnelsestöd för den boende.

Tjänster av den här typen har tidigare varit tillgängliga som en del av kommunernas omsorgstjänster för att öka kvaliteten och effektiviteten inom äldreomsorgen. Detta har varit tillgängligt för Sappas kunder i Boden, Eksjö och Finspång. Men nu breddar man marknaden och från och med nu ingår det här i ordinarie utbud och erbjuds även till privatpersoner.
– Vi är övertygade om att digitala omsorgstjänster är framtiden, och vi vill vara i framkant inom den utvecklingen. Sappa, som första telekombolag, satsar därför stort för att kunna erbjuda detta brett, säger Hasse Svensson, vd på Sappa.

Kräver avtal med nät/fiberleverantör

Men det är inte så enkelt som att bara beställa. För att kunna tillhandahålla tjänsterna krävs avtal med stadsnäten eller den lokala aktör som levererar fiberanslutningen.
– Vår önskan är att alla som efterfrågar tjänsterna går in och gör en intresseanmälan via vår hemsida. Då får vi en förståelse för vilka områden vi ska prioritera eftersom det krävs ett visst arbete och avtal med stadsnäten för att komma igång, berättar Hasse.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter