SAS-anställda blir mobila

SAS satsar på en mobiltetslösning för alla sina 33 000 anställda världen över. I det första steget handlar det om att kunna använda mobilen för mejl, kalender och kontakter.

Mobile Office-lösningen har körts som en pilot under ett år för högsta ledningen och börjar nu rullas ut till fler SAS-medarbetare i Norden. Det innebär att alla kan komma åt e-mejl, kalender och kontakter direkt i mobilen oavsett var de befinner sig. Antalet medarbetare på SAS som kommer att ha ett behov av lösningen i första steget beräknas till cirka 7000 världen över.

I nästa steg är tanken att lösningen ska kunna byggas ut med andra applikationer och processer. Den har också utvecklats med tanke på SAS hårda säkerhetspolicy, vilken inkluderar både vpn och certifieringslösningar som också används för övrig infrastruktur.

– SAS ligger i framkant inom mobilitet och nu erbjuder vi våra medarbetare som har ett behov av att komma åt ”kontoret på fickan” en Mobile Office-lösning. Allt som finns i datorn idag ska man kunna komma åt via mobilen och i nästa steg även affärskritiska applikationer. Med den här lösningen är mobilen säkrare än en bärbar dator, säger Claes Norrman, it-chef på SAS Group i en kommentar.

Lösningen levereras av it-företaget CSC som tar ett helhetsansvar för SAS mobilitetssatsning med alltifrån it-infrastruktur till logistik och underhåll.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.