SAS fortsätter anlita Telenor

Scandinavian Airlines System (SAS) har utökat och förlängt sitt kommunikationsavtal med Telenor till 2010. Det nya avtalet har ett totalvärde på cirka 350 miljoner svenska kronor och innebär att Telenor under perioden kommer att leverera allt inom fast- och mobiltelefoni till SAS-koncernen i Sverige, Danmark och Norge.

I det nya avtalet blir det färre lokala växlar för SAS, fler ip-baserade kommunikationslösningar och inte minst betydligt mer tal över mobiltelefon. SAS räknar med att nära 70 procent av all telefoni inom koncernen i framtiden kommer att gå över mobilnätet. I Sverige fortsätter Telenorägda Vodafone Sverige som leverantör av mobiltelefoni. I Danmark är Sonofon, även de Telenorägda, den naturliga partnern för SAS-gruppen.

Telenor har varit leverantör av kommunikationslösningar till SAS-koncernen sedan 1998 och med det nya avtalet har Telenor varit leverantör i sammanhängande 12 år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.