SAS institute och Ericsson samarbetar för smartare industri

Samarbete Digitalisering och uppkoppling ska leda till en ny industriell revolution. Och som en del i den har SAS Institute nu anslutit till Ericssons partnerpgram Industry 4.0.

SAS institute och Ericsson samarbetar för smartare industri

Effektiva och smarta tillverkningslösningar är ett måste för att vara konkurrenskraftig i dag. Och här är IoT en värdefull ny pusselbit. Tekniken sägs tillsammans med 5g vara det som puttar in industrin i en ny era. SAS Industri säger att deras dataanalyskompetens samt programvara kan spela en nyckelroll i detta.
– Samarbete inom ramen för Ericsson Industry Connect kommer att leda till effektivare och säkrare industriproduktion och system med självlärande kapacitet som gör det möjligt att utveckla och optimera produktion och processer över tid. Det kommer också att bidra till ökad lönsamhet för branschen, säger Ola Ringström, nordisk säljchef och vd, SAS Institute Sverige.

Löftet med Ericsson Industri Connect är att företag ska få till ett specialbyggt trådlöst mobilt nätverk som ger pålitlig och säker täckning mellan enheterna – och tack vare 5g så ska latensen vara minimal samt förutsägbar. Och genom att haka på det här kan då SAS Institute erbjuda lösningar för att öka produktiviteten.
I partnerskapet som Ericsson satt upp så kan systemintegratörer och leverantörer av kommunikationstjänster nu använda SAS Institutes dataanalyslösningar.
– En av fördelarna med kombinationen av Ericsson Industry Connect och SAS Institute är att det är lättare att köra dataanalyserna, antingen lokalt på fabriken, i en molnmiljö eller i så kallad edge-miljö; till exempel på industriella gateways. Dataanalysmiljön anpassas efter behov och applikationsområde. Det innebär också att kunderna drar nytta av låg latens och tillförlitlighet för nya applikationer inom exempelvis produktionsutbyte och produktkvalitet, säger Christer Bodell, rådgivande för industri, SAS Institute.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!