PTS: Satelliter krävs för att uppnå bredbandsmålet

bredband Det enda realistiska alternativet för att uppnå regeringens bredbandsmål enligt ny rapport.

PTS: Satelliter krävs för att uppnå bredbandsmålet

En ny rapport från Post- och telestyrelsen gör gällande att satellitteknik kommer att vara en avgörande pusselbit för att lösa regeringens bredbandsmål fram till 2025.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

PTS ser stor potential i satellitlösningar eftersom tekniken utvecklas snabbt samtidigt som flera aktörer gör stora investeringar i satellitsystem. Man förväntar sig därför en kraftig ökning av den tillgängliga kapaciteten och den geografiska täckningen för bredband via satellit.

Enligt PTS är marknaden för bredband via satellit i dag mycket begränsad samtidigt som slutkundernas kännedom om tjänsterna är låg. Man befarar också att tekniken upplevs som sämre än andra alternativ på marknaden, något som ställer stora krav på operatörerna att nå ut med information till slutanvändarna.

Här hittar du hela rapporten.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.