Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Satsar på hållbarhet – ger anställda gratis menskoppar

Hållbarhet Inget kött, begagnade möbler och fria menskoppar. På Telavox har man tagit hållbarhetstänket till sig. Nu presenterar de tio punkter de gör för att minska företagets klimatpåverkan.

Satsar på hållbarhet – ger anställda gratis menskoppar

I vissa företag är hållbarhetsplicy något man har till nöds – i andra tas det på större allvar. Telavox är ett av de senare och de menar att de fick sig en tankeställare när FN:s klimatmål 2030. Därför har de nu tagit flera initiativ för att de ska få till en förändring,

Så vad har de gjort?
Det första är att de helt strukit kött från företagets kvitton. Ett veslut som innebär att det inte ens serveras köttbullar på julbordet längre. Vidare på matspåret har de skaffat sig en ”fotostation” för överblivna rester och annan mat på väg att förgås. Maten fotas och skickas ut som gratis på intranätet. I kafeterian erbjuds det numera endast vegansk alternativ till mejeriprodukter.
För kvinnor erbjuds även gratis menskoppar som innebär att bindor och tampongförbrukningen kan minskas.

På kontoret har källsortering lyfts upp som en dygd och man har införskaffat en färgglad avfallsstation. Vidare så köps det bara begagnade möbler och Telavox klimatkompenserar genom att investera i Trine. Videomöten ersätter resor slutligen så försöker man internt utmana varandra för att minska klimatpåverkan.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter