Sätt mobilen runt armen

Nokia har visat upp en konceptprodukt som bygger på nanoteknologi. Tekniken ska göra det möjligt att tillverka mer flexibla mobila enheter.

Sätt mobilen runt armen

Ett samarbete mellan Nokia Research Center och Cambridge University har resulterat i konceptprodukten Morph – en flexibel mobiltelefon baserad på nanoteknologi.

Morph visar hur framtidens mobila enheter kan böjas och dras ut, vilket ger en del nya intressanta möjligheter för mobiltillverkarna.

– Vi hoppas att den här kombinationen av konst och vetenskap kan visa nanovetenskapens potential för en bredare publik. Forskningen vi bedriver är grundläggande eftersom vi söker efter säkra och kontrollerade vägar att utveckla och använda nya material, säger Dr Tapani Ryhanen, chef för laboratoriet där samarbetet bedrivs.

Nanoteknologin möjliggör flexibla, genomskinliga och självrengörande produkter, och kommer på sikt att innebära hög tekiknivå till ett lågt pris. Samarbetet mellan Nokia och Cambridge meddelades i mars 2007 och tekniken sägs kunna hitta sin väg till konsumentprodukter om ungefär sju år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.