SBAB förlänger avtal om hostade tjänster

SBAB har förnyat sitt avtal med Interoute om serverdrift. De väljer hostade tjänster eftersom det inte tillhör kärnverksamheten.

SBAB har slutit ett treårigt avtal med Interoute för hostingtjänster för hela koncernen. Det nya avtalet är ett uppgraderingsavtal en tidigare hostinglösning från 2002. Bolaget använder sig av hostingtjänster istället för att sköta serverdriften internt, eftersom de saknar kunskapen och anser att det inte tillhör kärnverksamheten.

– Vi valde att förnya avtalet med Interoute då de är experter inom hosting och som leverantör bevisat att de lever upp till vad de utlovar med hög tillgänglighet och servicenivå. För oss är vår sajt den mest kritiska länken till våra kunder och omvärld, eftersom vi inte har några fysiska kontor. Därför måste vår web fungera utan några driftstopp, säger Ronny Winberg, it-chef på SBAB.

Lösningen ska enligt Ronny Winberg vara kostnadseffektiv och han ser heller inga risker med att outsourca serverdriften i Interoutes nät. Avtalet har ett värde av cirka 4 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.