SBAB utökar molnavtal med City Network

Branschen Önskan om ökad innovationstakt och ett allt större skifte mot molnet. Det ligger till grund för att banken SBAB nu skriver på ett större avtal med City Network.

SBAB utökar molnavtal med City Network

Det har länge sagts att molnet är framtiden, men med den framtiden kommer det vissa problem. Reglerade branscher kan inte hoppa på första bästa moln och segla iväg.

SBAB har sedan tidigare använt sig av City Networks it-infrastruktur som bas för sin tjänsteutveckling – och nu kommer de utöka sin katalog där.

I ett uttalande så säger banken att teknikplattformen varit en av de stöttepelare som gjort det möjligt att utveckla den digitala infrastrukturen.
– Vi värderar vår innovationstakt genom att mäta antal månatliga releaser av ny kod. Sedan starten av vår digitala transformationsresa med City Network 2017 har vi trefaldigat antalet nya releaser, alla driftsatta på Compliant Cloud. Dessa innovationer ger ett stort kundvärde, säger Marko Ivanic. It-driftschef på SBAB.

Fler delar av verksamheten flyttar till molnet

I och med det nya avtalet kommer molnalternativet att införas på flera platser i organisationen.
– Regelefterlevnad och säkerhet, i kombination med snabb innovation, är hörnpelarna i vår affär. City Network och deras molntjänster med regelefterlevnad fortsätter att vara den teknikplattform som gör det möjligt för oss att leverera på dessa framgångsfaktorer. Den digitala infrastrukturen är en viktig del i vår verksamhet, säger Marko Ivanic.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!