Scania tidigt iväg med Companion

Förvaltning Scania IT har varit bollpank till Aastra i utvecklingen av administrationsverktyget Companion. Nu är de på väg att själva köra in det nya systemet i verksamheten.

Scania tidigt iväg med Companion

Telekom idag har tidigare berättat om Aastras omdaning av administrationsverktyg TMG till Aastra Companion. Tanken är att det ska fungera som en heltäckande lösning för tele- och it-management.

Nu blir Scania It en av de första kunderna på nya Aastra Companion, men de har varit involverade långt innan lanseringen.

– Vi har arbetat med Aastras TMG-lösning länge och när vi fick erbjudande om att vara testpilot lät det som en bra idé. Vi hade många önskemål om och idéer om vad en idealisk lösning skulle innehålla, och på det här sättet fick vi en direkt dialog med utvecklingsavdelningen, berättar Robert Beiron, tjänsteansvarig för telefoni på Scania IT.

Scania IT planerar att implementera Aastra Companion fullt ut i januari, till en början för hantering av teleregister, teletrafikanalys och debitering. De har möjlighet att koppla på fler funktioner längre fram. Under inkörningen har Scania IT den gamla TMG-lösningen parallellt med Companion.

Robert Beiron pekar på bredden i den nya lösningen:

– Vi får ett modernt, lättanpassat och kundanpassat verktyg som hjälper oss ha bättre sammanhållen överblick över vår kommunikation och bättre förutsättningar för registerhållning. De nya funktionerna i Aastra Companion gör det möjligt att sammankoppla register för all sorts hårdvara – till och med kontorsmöbler om man så önskar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.