Schenker köper mobildatalösning

Schenker väljer Pocketmobile för en mobildatalösning för sina transportfordon i Sverige. Totalt omfattar installationen 4 000 fordon.

Schenker köper mobildatalösning

Pocketmobiles tekniska plattform heter PreCom och är ett egenutvecklat system med ett antal moduler för olika användningsområden. Schenker har valt modulerna för händelseregistrering, orderhantering och digital signatur för att både möta kundernas krav på information om sitt gods och för att öka produktiviteten och effektiviteten med smidigare bokningar och orderbekräftelser.

För samtliga Schenkers åkare finns också modulerna fordonsekonomi, navigering, tidrapportering och positionering tillgängliga. Längre fram kommer även funktioner för bland annat temperaturövervakning och koppling mot digital färdskrivare att integreras i systemet.

– Fördelarna är många. Våra kunder får ännu bättre information om godset i realtid, vi kan effektivisera vår trafik genom att vi alltid vet var bilarna befinner sig och det finns även en del faktorer som påverkar trafiksäkerheten positivt, säger Ingvar Nilsson, vd på Schenker.

Nytt arbetssätt

De första installationerna görs under våren 2008 och Schenker räknar med att hela projektet ska vara klart i juni 2009. Sammanlagt rör det sig om 4 000 handdatorer som kommer att användas av över 5 800 chaufförer. Pocketmobile kommer även att delta i utbildningen av alla nya användare.

För många av Schenkers chaufförer blir det ett nytt arbetssätt. Det blir lite mer registreringsjobb – men samtidigt blir orderhantering och administration betydligt enklare. All information skickas i realtid, vilket gör att Schenker får en ständigt uppdaterad information om transporter och fordon.

Ordervärdet uppges dock inte i företagets pressmeddelande.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.