Schenker väljer Motorola i hytten

Motorola får leverera när logistikkedjan Schenker utrustar sina 4 000 fordon med 3g-handdatorer.

Schenker väljer Motorola i hytten

Fram till nu har Schenkers 230 anslutna åkerier oftast använt vanliga mobiltelefoner för att ringa ut körorder till sina chaufförer. Handdatorer har funnits på terminalerna och i en del bilar, men då har det handlat om att hantera informationen manuellt. För att rationalisera hanteringen tar man nu ett samlat grepp och investerar i nytt mobildatasystem från Pocket Mobile och 3g-handdatorer från Motorola.

– När vi nu för första gången blir mobila ”på riktigt” innebär det förstås stora rationaliseringsvinster i transportplaneringen, samtidigt som vi förbättrar vår kundservice genom att i varje givet ögonblick kunna upplysa om var godset befinner sig och när det beräknas vara framme, säger Fredrik Jonasson som är projektledare för mobildataprojektet på Schenker.

Stryktålig Motorolalur

Den handdator som Schenker har valt är Motorolas MC75 som vi tidigare skrivit om här på telekomidag.se. Handdatorn/telefonen som bygger på Windows mobile är utrustad med bland annat gps och kamera.

– Anledningen till att valet till slut föll på MC75 beror till stor del på att vi sedan tidigare haft goda erfarenheter av Motorolas produkter. Vi har haft väldigt få problem med dem och det räknar vi med att slippa även med den mobila lösning vi nu valt, berättar Fredrik Jonasson.

Installationen av de nya terminalerna sätter i gång med 1 100 fordon nu i vår men alla 4 000 bilar har fått sina nya handdatorer först i höst.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.