Schmidt tror Android spöar Iphone

I kampen mellan smartphonevärldens två tungviktare hävdar Googles styrelseorförande Eric Schmidt att Android spöar Iphone Ios.

Schmidt tror Android
spöar Iphone

Att teknikkonferensen Leweb enligt nyhetssidan Cnet var fylld av Apple-användande utvecklare och entreprenörer hindrade inte Eric Schmidt från att som en katt bland hermelinerna deklarera sin fasta övertygelse: Android har nu tagit ledningen över Iphone.

– Android har säljvolymen, Ice Cream Sandwich erbjuder billigare telefoner och det finns fler tillverkare, sade han.

Annat utvecklarfokus

Men Cnet konstaterar att även om Android röner stora framgångar på marknaden så har man en akilleshäl jämfört med Apples Ios i fråga om att prioriteras högst bland utvecklarna.

Många av företagen på plats sade sig idag bara utveckla appar för Iphone – och hade heller inga uttalade planer på annat.

– Vi har fokuserat på Ipad och Iphone. Vad gäller Android får vi se vad som händer, sade exempelvis Flipboards vd Mike McCue till Cnet.

Omtyckt inte ett måste

Trots viss skepticism från åhörarna vidhöll Eric Schmidt att den höga volymförsäljningen kommer att göra Android 4.0 till den stora vinnaren i giganternas kamp.

– Till syvende och sist drivs utvecklare av volym och volym gynnas av den öppna arkitekturen Google erbjuder. Det finns så många tillverkare världen över som levererar Android-telefoner att oavsett om ni gillar Android eller inte så kommer ni att stödja den plattformen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.