Se konst av is via webben

Nu är det möjligt att följa den kreativa processen där is och snö blir konst i Jukkasjärvi ishotell. Det ställs stora krav på tekniken eftersom konstnären befinner sig norr om polcirkeln i en extrem miljö.

Webbkameror.se visar direktbilder från ishotellet där konstnären Benny Ekman arbetar med att framställa konstsviten GET BAD. Multicom Security står för den tekniken som bygger på överföring via 3g, snabbare upplänkshastighet med hsupa (high-Speed uplink packet access) och fasta publika ip-adresser på varje sim-kort.

Bilderna från konstprocessen på hotellet uppdateras varje sekund och ger besökaren en livekänsla. Webbkameror.se tar bilderna och använder sig av Multicom Securitys tjänst Multicom Mobiflex HSUPA för att överföra bilderna till en server som användaren surfar in på.

– Det här är ett riktigt spännande projekt eftersom konstnären befinner sig norr om polcirkeln i en extrem miljö utan nätverksuttag. Det ställs stora krav på tekniken för att kunna överföra bilder från den här omgivningen, säger Per Sjöström, säljare på Multicom Security.

Fram till 20 december

Webbkameran kopplas upp trådlöst med hjälp av Turbo 3g och med en upplänkshastighet på hela 1,4 Mbit/s kan kameran enkelt överföra mycket data till det centrala systemet. Fasta publika ip-adresser gör det möjligt att enkelt integrera mobila enheter med centrala system.

Multicom Mobiflex HSUPA är en tjänst för företag som trådlöst vill koppla upp kameror ute i fält. Tjänsten finns till fast pris, vilket är en fördel då man har tillämpningar som kräver hög överföringshastighet och stora datamängder. Westermo har levererat 3g-routern som används.

Fram till den 20 december kan man följa Benny Ekman i hans arbete med GET BAD på hotellet i Jukkasjärvi. Konstsviten består av en get och en kvinna i ett badkar och tanken bakom verket är att betraktaren ska uppleva en spa-miljö. Följ Benny Ekmans skapande via länken nedan. http://www.multicomsecurity.se/webbkamera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.