Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sectras lösning ska säkra vårdens kommunikation

säkerhet Patientsäkerhet och sekretessbelagd information gör att säkerhetskraven på vården är stor. Nu avslöjar Sectra att man man börjat leverera sin säkerhetslösning till svenska vårdregioner.

Sectras lösning ska säkra vårdens kommunikation

Uttrycket säkerhetshygien har på kort tid blivit viktigt. För helt plötsligt måste medarbetare på allvar vara medvetna om hur, var och när de använder mobila lösningar som hanterar organisationens information.
Just detta ska Sectras kryptereingslösning råda bot på. Tiger/R heter systemet som man nu implementerat i två vårdregioner i landet.
– I dag är sjukhus måltavlor för organiserade cyberattacker och det är ett allvarligt hot mot både patienters integritet och vårdens effektivitet. Inom Sectra har vi en världsunik kombination av sjukvård och säker kommunikation i och med våra två verksamhetsområden Secure Communications och Medical Imaging IT Solutions. Det gör att vi kan stötta våra kunder på bästa möjliga sätt i deras arbete med att möta dessa utmaningar, säger Torbjörn Kronander, koncernchef och vd för Sectra AB.

Tiger/R ska kunna hålla hög säkerhet och prestanda trots dåligt nätverk och utan att riskera centralt placerade tjänster att exponeras mot nätet. Lösningen bygger på Sectras VPN-teknik och utarbetats i strategist samarbete med Samsung. Det senare gör att systemet kan användas på de senaste mobilerna och surfplattor utan specialanpassning.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter