Ny tjänst låter kunderna logga in utan lösenord

Säkerhet Läckta lösenord ligger bakom alltför många it-intrång. Secure Customers är en ny tjänst som höjer säkerheten genom att helt eliminera användningen av lösenord.

Ny tjänst låter kunderna logga in utan lösenord

Secure Customers är en ny tjänst som gör det möjligt för dina kunder att logga in utan att ange lösenord. Säkerhetsföretaget Beyond Identity har tagit fram en lösning som bygger på asymmetrisk kryptering med en kombination av öppna och privata nycklar samt certifikat.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Den privata krypteringsnyckeln lagras i kundens enhet, oavsett om det är en dator eller mobil, och kan inte flyttas eller kopieras. Resultatet blir en metod för inloggning som är långt mycket säkrare än det klassiska lösenordet.

Orsakar många dataläckor

Enligt Beyond Security beror 60 procent av alla dataläckor i dag på att lösenord och inloggningsuppgifter har hamnat i fel händer.

– Så länge vi fortsätter att använda oss av lösenord, oavsett hur de säkras, lämnar vi en öppen dörr för cyberbrottslingar som de kan använda för att komma åt appar, kundinformation och data, säger TJ Jermoluk, grundare av Beyond Identity, i ett pressmeddelande.

Kommer att gynna företagen

– Eftersom kundrelationer bygger på tillit så tror vi att företag som erbjuder denna ökade säkerhet i kombination med en smidig kundupplevelse kommer att gynnas, fortsätter han.

Secure Customers bygger på att ditt företag eller organisation förses med utvecklingsverktyg för att integrera säkerhetslösningen på webbplatsen och i mobila appar. När integrationen är genomförd kommer kunderna att kunna logga in utan lösenord i framtiden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.