Select Telecom: Vår vision är att bli det mest attraktiva bolaget i branschen

Telefoni I Mellan-Sverige finns en ny telekom-kedja som växer snabbt. Select Telecom letar nu efter en tredje ort att etablera sig på.
– Vi utgår från ett idrottslag på orten för att komma åt det lokala näringslivet samt arbetar alltid med en person med lokal förankring, så det finns några ställen som är intressanta, säger Carl Jäderberg, vd för bolaget.

Select Telecom: Vår vision är att bli det mest attraktiva bolaget i branschen

Dialect, Ringup och andra telekom-kedjor med stark lokal närvaro är både konkurrenter till de stora operatörerna – och samtidigt en försäljningskanal. Många av bolagen har varit med i ganska många år, men det kommer också nya spelare.

Från Växjö startades 2019 Select Telecom av bland annat Carl Jäderberg och André Ary. Med en bakgrund från både operatörs- och återförsäljarledet har målsättningen varit tydlig.

– Vår vision är att bli det mest attraktiva bolaget i branschen där kundnöjdhet är prio ett. Nöjda kunder skapar ökad tillväxt. Vi ser på branschen med nya ögon där vi verkligen vill göra skillnad och bli det självklara valet när företag ska upphandla sin telefoni, säger Carl Jäderberg.

Utöver Växjö finns Select Telecom också i Norrköping där man har en lokal förankring i delägaren Magnus Andersson, grundare till bemanningsbolaget Pema.

– Vi jobbar både med klassisk hårdvara, alltså telefoner, och med telefonitjänster mot våra kunder. Utöver detta är våra samarbeten med starka lokala it-bolag viktigt för att kunna erbjuda kunder en helhetslösning. Det med att hjälpa varandra till affärer är viktigt, vi arbetar med att skapa värde för våra kunder. Hur kan vi hjälpa varandra till affärer bortsett från kärnprodukt. Hör jag en kund som ska renovera ett badrum eller behöver hjälp med sina företagsförsäkringar så rekommenderar vi våra kunder, säger Carl Jäderberg.

För Select Telecom har det varit viktigt att hitta en växelleverantör som kan uppvisa hög servicegrad och vara operatörsoberoende. Efter att undersökt marknaden så valde man Easy Telefoni och deras plattform Easy Teams.

– Vi var ganska tidiga på spåret med dem. Det är alltid kul när man hittar bolag som är framåtlutade och lyhörda för att förenkla och förbättra framtidens kommunikation. Ska vi vara ett framåt bolag behöver vi också tjänster som ligger i framkant. Utmaningar i plattformen finns som hos alla, men om man bara har lite tålamod så tror jag att den kommer slå igenom stort på marknaden. Fördelen är att den passar både det lilla bolaget med ett mindre behov samt det stora växeltunga bolaget, säger han.

Många företag jag pratar med är väldigt intresserade av att flytta telefonin till ett annat Teams, nämligen Microsofts. Hur ser det intresset ut hos era kunder?

– Easy Teams har ju videotjänster, men är det några som redan kör Microsoft Teams och har de licenserna är det inte värt att börja prata om det ens. Vad gäller växeltjänsterna däremot så är det stor skillnad på funktionerna och där finns det mycket brister i Microsofts lösning, så om du är en växeltung kund med mycket inkommande samtal har vi mer att erbjuda, säger han och fortsätter:

– Jag märker när jag pratar med bransch-kolleger i Stockholm, Göteborg och Malmö att det finns en annan efterfrågan på Microsoft-lösningen. De kunder som frågar oss om det här är lite större bolag, och de allra flesta av våra kunder är bolag i segmentet 5-100 anställda, där är det mindre intressant.

Select Telecom håller nu på och undersöker en ny ort att etablera sig på; målet är att dubbla omsättningen under året från 20 till närmare 40 miljoner kronor. Vilken ort det blir är inte klar, eller åtminstone inte officiellt.

Så här beskriver Carl Jäderberg tankarna om vilken ort det blir:

– Många som jobbar på Select Telecom har en idrottsbakgrund. Vi har bland annat Felix Göthberg som spelar SSL-innebandy med Växjö Vipers så det blir naturligt för oss att kliva in i idrottsnätverken. I Växjö har vi gamla fotbollsklubben Öster och uppåt Norrköping så jobbar vi med IFK Norrköping och Linköping HC. Intäkten vi får genom telefoniaffären går direkt in till klubben och sedan arbetar vi tillsammans med föreningen för att komma åt företagen i nätverket och genom detta skapa långsiktiga och bra affärer. Föreningen blir en väldigt bra referenskund mot övriga företag.

– Så tanken med en ny ort blir densamma, troligtvis någonstans i närheten av våra befintliga orter. Stockholm, Göteborg och Malmö är överetablerade på vår marknad så det väntar vi med.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.