Sennheiser lanserar dect för uc-miljö

Headset D 10 är Sennheisers nya serie med dect-headset, som finns i varianter för vanliga skrivbordstelefoner, Lync och andra mjukvarutelefoner.

Sennheiser lanserar dect för uc-miljö

Sennheiser har valt att bygga en modell för varje scenario. D 10 Phone är den variant som ansluts till en skrivbordstelefon. D 10 USB M ska ge en plug and play-funktion när den ansluts mot Lync. D 10 USB är den mer generella usb-varianten som ska fungera med övriga pc-klienter.

Gemensamt är att headseten har en hörlur och kan bäras antingen med en krok direkt på örat eller med en båge över huvudet. Dect-tekniken ger en räckvidd inomhus på upp till 55 meter och utomhus upp till 180 meter. Batteriet räcker i åtta timmar vid hd-samtal och 12 timmar vid standardkvalitet på ljudet. Det går att ladda batteriet till 50 procent på bara 20 minuter.

Sennheiser lyfter så klart fram den höga ljudkvaliteten och bullerdämpande mikrofonen, kombinerad med skydd mot akustisk shock.

Man kan koppla upp till fyra headset mot en och samma basstation för ett konferenssamtal och ännu fler för medlyssning.

D 10-serien lär ska finnas till försäljning men något pris har Sennheiser inte angett än så länge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.