Sennheiser-pucken snyggast hittills

Högtalartelefon Dansk design och möjligheten att prata i mun på varandra. Det är några av styrkorna med Sennheisers nya ljudpuck SP30.

Sennheiser-pucken snyggast hittills

Enkelheten med i princip alla ljudpuckar på marknaden är likvärdig. Det är väldigt enkelt att komma igång med Sennheisers SP30 som annonserades i våras av den danska tillverkaren. Det går att ansluta både med bluetooth och usb och det tar inte många sekunder att koppla upp sig. Har man en telefon med nfc går det också att koppla med hjälp av det.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Utseendemässigt är detta den mest sobra och snyggaste ljudpuck vi har haft inne för test de senaste åren. Dansk design i svart och silver när den är som bäst – och materialvalen känns också väldigt hållbara.

SP30 är anpassad för mindre konferensrum, så kallade huddle roams, och klarar möten för en till åtta personer. En lösning för större rum har inte Sennheiser än, och här har konkurrenten Jabras Speak 710 ett försteg eftersom man koppla in två enheter av dem och därmed kan täcka ett större rum.

Det finns sju knappar på SP30-enheten och sex av dem är lätta att förstå (svara, lägga på, volym etcetera). Den sjunde är en multi-knapp som har olika funktioner såsom att kunna styra musikuppspelning med mera. Här får man kika i instruktionsboken för att hitta funktioner som att rensa parkopplingslistan med mera. Bra för den som vill kunna göra lite mer, men svårare för den som sällan använder pucken som förvaras i konferensrummet.

 

Går att prata i munnen

Utseende är viktigt, men såklart är ljudet än viktigare.

SP30 har ett bra och distinkt ljud som klarar av både tal och musik. På kontoret är tal-kvaliteten mer avgörande och här har både högtalare och mikrofoner bra prestanda. Sennheiser har en teknik som gör att man kan prata i munnen på varandra från båda sidor utan att ljudet störs. Kanske bra om man kan undvika på mötet, men skönt att det inte är något som tekniken inte klarar av.

Fakta och betyg

Sennheiser SP30

Anslutning: Usb A, C eller 3,5 mm beroende på val vid köp. Bluetooth 5.0 (puck) 4.2 (dongel). Räckvidd upp till 25 meter.

Mikrofon: 360 graders rundstrålande digital mems. 150 Hz till 7,5 kHz.

Högtalare: 150 Hz till 7,5 kHz (tal) och 100 Hz till 20 kHz (musik).

Storlek: 120 mm i diameter, 37 mm hög.

Vikt: 314 g.

Batteri: 18 timmars användning. 3,3 timmars laddtid.

Tillbehör: Medföljande väska, plus adapter till usb a.

Pris: 2600 kr inkl moms på nätet.

Övrigt: Certifierad för flera UC-lösningar. Kan uppdateras med hjälp av Sennheisers program till dator eller telefon. Dongel följer med i SP30+ eller köps separat.

Betyg:

Prestanda 8

Kvalitetskänsla 9

Användarvänlighet 8

Innovation 6

Prisvärde 7

Snitt: 7,6

När det gäller musik är volymen lite snålt tilltagen för min smak, men i ett mindre rum räcker det helt ok.

Batteritiden är bra. Upp till 18 timmars taltid och upp till 30 timmars standby – vilket är snäppet bättre än Jabras Speak 710 (15 timmars taltid) som vi också haft inne för test. Laddningen är dock aningens långsammare än den danska konkurrenten.

Slutsats: Detta är en produkt som ligger i topp bland konkurrenterna i prisklassen. Har man dock behov av ibland behöva använda sin puck i större rum, finns andra val på marknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.