Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sex bolag om du vill få in IoT i ditt företag

IoT Dags för digitalisering på företaget – men kunskapen saknas? Kolla in sex heta bolag om det är så att du vill få in sakernas internet i er verksamhet.

Sex bolag om du vill få in IoT i ditt företag

För varje dag blir IoT ett allt viktigare verktyg i konkurrensen. Lågenerginät, smalbandsteknik samt telekom-IoT möjliggör och öppnar upp möjligheter rasande takt. Men det är inte alltid lätt att se dessa om det är så att kärnaffären i dag är väldigt ”fysisk”.
Vi tog hjälp av nätexperten Magnus Melander för att hitta sex intressanta bolag för dig som är på jakt efter att få in IoT i verksamheten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Telekom idag med sex nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
  • Mycket mer...
Redan prenumerant?

WSI

Varför: ”Utöver att de hjälper stora och små bolag att bygga produkter som kommunicerar så har de även en bra verksamhet där de hjälper kunder igenom digitala transformationsprojekt. WSI arbetar ofta med flera andra IoT-bolag i sina projekt.”

LumenRadio

Varför: ”Har egen teknologi för säker trådlös kommunikation som de bygger lösningar med åt kunder inom till exempel fastighetsbranschen.”

Imagimob

Varför: ”Ett bra exempel på ett av flera bolag som hjälper kunder bygga in maskininlärning “i edge” .”

Labtrino

Varför: ”Bra exempel på ungt innovativt bolag med en riktigt vass produkt. De har utvecklat en vattenmätare som monteras utanpå rör utan att de behöver kapas, och som med maskininlärning kan hålla kontroll på vattenförbrukning och var i en bostad eller liknande som vattnet just nu förbrukas (toalettstol, tvättmaskin etc).”

Stream Analyze

Varför: ”Har en sw-platform för allt från uppkopplade sensorer till hjullastare, vilken möjliggör analys och förändringar i produkten i realtid – on the fly – och insamling av data för utvärdering och träning av maskininlärningsalgoritmer direkt därefter. Detta ger t ex möjligheter att effektivisera produktutveckling, att förändra funktion i produkter som redan är i drift och preventive maintenance. Kunder är typiskt stora produktbolag.”

Gemit

Varför: ”Har en produkt för att snabbt samla in mängder av data från olika källor och i olika format för att sedan tillhandahålla den i ett användarvänligt verktyg åt personer som arbetar i verksamheten. Huvudfokus har varit vatten där både Stockholm och Göteborg finns på kundlistan.”

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter