Shoretels styrelse avvisar ännu ett bud

Bransch Mitels senaste bud på konkurrenten Shoretel föll inte heller det i god jord hos bolagets styrelse. Tonen är hård och budet avvisas som opportunistiskt.

Mitels tredje publika bud på Shoretel föll lika platt som de tidigare. Höjningen på 40 cent per aktie, totalt 34 miljoner dollar mer än det tidigare budet, räckte inte för att övertyga styrelsen. Istället har tonen hårdnat och i ett pressmeddelande kallar Chuck Kissner, Shoretels styrelseordförande, budet högst otillräckligt och klassar det som ett opportunistiskt försök att ta över bolaget.

Även vd:n Don Joos menar att företagets starka utveckling gör de kommer att kunna leverera betydligt mer värde till aktieägarna än vad Mitel erbjuder.

Ingen konstruktiv dialog

Uppköp och sammanslagningar hör inte till ovanligheterna inom telekombranchen. Men mindre vanlig är Mitels öppna budkarusell i försöket att lägga under sig den mindre konkurrenten Shoretel. När Mitel köpte Aastra pågick diskussionerna i hemlighet mellan bolagen i omkring ett år innan affären var klar men nu tycks buden komma helt utan förhandlingar.

– Mitel har inte lyckats få till ett strategiskt samtal med Shortel, och blev därför tvungna att göra sitt bud offentligt, kommenterar den oberoende telekomanalytikern Dave Michels turerna på Twitter.

Alternativen som nu står till buds för Mitel är att återigen höja budet med förhoppningen att få Shortels styrelses välsignelse eller lägga ett fientligt bud riktat direkt till aktieägarna.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!