Siemens Norden blir brittiskt

I samband med Olof Ferenius avgång genomgår Siemens Enterprise en rejäl omorganisation. Skandinavien slås ihop med England och Irland till Cluster North och nye vd:n är britt.

Siemens Norden blir brittiskt

Manfallet hos Siemens har varit stort på senaste tiden. Samtidigt som Nordenchefen Olof Ferenius slutade även svenska marknadschefen, nordiska ekonomichefen och supportchefen. Huruvida besluten varit frivilliga eller ej vill Siemens inte kommentera. Istället nöjer man sig med att konstatera att det rört sig om en kombination av att vilja gå vidare och behovet av en mer internationell arbetsstyrka.

– Omorganisationer är alltid tuffa, det råder det ingen tvekan om, och de som lämnar oss har gjort ett bra jobb. Men just nu är detta det enda rätta att göra, menar nya organisationen Cluster Norths marknadschef Jonas Dalsgaard. Inte minst av ekonomiska skäl.

Tänker inte backa

Ansvarig för regionen och tillika ny svensk vd blir britten Trevor Cornell. Något som förstärker intrycket av att företaget nu tar ett steg tillbaka från Norden. Men detta förnekar Jonas Dalsgaard.

– Tvärtom. Vi vill utnyttja våra resurser bättre och väljer därför att slå ihop Norden med England och Irland. I England finns en teknisk bas på närmare 1 400 man redo att hjälpa till. Det är långt fler än vi kunnat erbjuda tidigare i Skandinavien, säger han.

Enligt Siemens Enterprise kommer svenska kunder fortfarande att kunna få lokal assistans. Största skillnaden är, poängterar Jonas Dalsgaard, att om det behövs djupare teknisk expertis så finns det gott om engelska resurser att tillgå.

Negativ trend i Norden

Han försäkrar också att den nordiska marknaden även fortsättningsvis är av intresse, trots att den just nu går trögt.

– Tyvärr är marknaden i Skandinavien negativ. Därför kommer vi att satsa mer aggressivt på specifika kunder framgent. Vi har stor press på oss att leverera och börjar redan nu kunna se en ljusning, inte minst genom större marknadsföringskapital.

Just kunderna och deras behov sägs för övrigt vara en stor bidragande orsak till att man gör omorganisationen över huvud taget. Allt fler företag vill ha mer av gränslösa uc-lösningar som fungerar internationellt, som inte kräver lokal integration. För att kunna uppfylla kraven behöver Siemens Enterprise hänga med i utvecklingen, menar man.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.