Siemens säkrar upp via Verizon

Stulna lösenord och svaga inloggningsuppgifter. För att öka säkerheten hos både sin interna och externa kommunikation väljer den tyska industrijätten Siemens att ta hjälp av Verizon.

Enligt avtalet kommer Verizon att ansvara för att certifiera Siemens PKI krypteringssystem och autentisera användare av alla Siemens kommunikationssystem världen över. Dels för att öka säkerheten för både intern och extern kommunikation, dels för att säkra tillgången till nätapplikationer.

– Det blir allt svårare men samtidigt viktigare att multinationella företag möjliggör och säkerställer en säker kommunikation. En stor del av vår verksamhet sker på nätet i en allt mer komplex företagsmiljö och vi måste garantera att all vår data och information är säker, förklarar Rainer Henkelmann, informationssäkerhetschef vid Siemens.

Hacking allt vanligare

I sin rapport Verizon 2011 Data Breach Investigations Report visar Siemens nya beskyddare att ineffektiva, svaga eller stulna inloggningsuppgifter fortsätter att påverka företagssäkerheten. Till exempel har hacking genom att använda stulna lösenord och inloggningsuppgifter på senare tid ökat med tio procent. Här är ett vanligt förekommande problem att företag slarvar med att regelbundet ändra sina inloggningsuppgifter – särskilt inom finanstjänstesektorn, detaljhandeln, samt hotell- och restaurangbranschen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.