Sinch växer i Tyskland – köper Messengerpeople för 490 miljoner

Svenska meddelandejätten Sinch fortsätter att växa genom förvärv.

Sinch växer i Tyskland – köper Messengerpeople för 490 miljoner

Svenska Sinch har genomfört flera förvärv och vuxit snabbt de senaste åren. Nu köper man ytterligare ett tyskt bolag, Messengerpeople, för cirka 490 miljoner kronor.

Messengerpeople erbjuder mjukvara för kundkommunikation genom olika typer av meddelandetjänster och väntas omsätta 5,1 miljoner euro under 2021. Företagets produkt Messenger Communication Platform låter företag kommunicera med kunder via tjänster som Whatsapp, Facebook Messenger och Instagram Messaging.

Marknaden börjar accelerera

– Jag är mycket imponerad av teamet på Messengerpeople och deras framgångar när det gäller att ta innovativa produkter till marknaden. De flesta företag har ännu inte upptäckt fördelarna med interaktiva meddelandetjänster och tillsammans är vi utmärkt positionerade när marknaden nu börjar att accelerera, säger Oscar Werner, vd på Sinch i ett pressmeddelande.

Sinch har gjort sig kända för att växa med hjälp av stora förvärv. Ett av de större förvärven skedde 2016, då man betalade 117 miljoner dollar för Mblox, som då var en av världens största leverantörer av meddelandetjänster.

Strategiskt partnerskap med Google

Sinch, som tidigare hette CLX Communications, är ett svenskt företag som grundades 2008 och som i dag erbjuder sina molnbaserade meddelandetjänster över så gott som hela världen. Man har också ingått i ett strategiskt partnerskap med Google för att driva utvecklingen av rcs-standarden (rich communication services).

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.