Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sinch shoppar i USA – ska bli ledande inom rösttjänster 

Branschen Ett strategiskt köp om ska etablera Sinch som en ledande leverantör av rösttjänster i USA. Förvärvet av Inteliquent innebär att man nu får tillgång till ett rikstäckande nät.

Sinch shoppar i USA – ska bli ledande inom rösttjänster 

Att kunna leverera en bredare palett av tjänster är en styrka. Och därför har Sinch nu gjort klart om att de köper Inteliquent, den största oberoende leverantören av rösttjänster i USA. Detta för den nätta summan av lite över en miljard dollar.

Med köpet så kan det svenska företaget slå ner en bopåle i det amerikanska rösttjänst-segementet och att heläga ett nätverk ska ge stora ekonomiska fördelar.

Inteliquent har ett Tier 1-nätverk som är direktkopplat till operatörer som når 94 procent av befolkningen. Företagets plattform hanterar mer än 300 miljarder röstsamtal om året och har registerart mer än 100 miljoner aktiva telefonnummer åt sina kunder. Inte illa.
–  Att nå en stark position på den amerikanska röstmarknaden är avgörande för att etablera Sinch som den ledande globala plattformen för molnbaserade kommunikationstjänster. Inteliquent levererar tjänster till de största och mest krävande röstkunderna i USA men den oöverträffade kvalitet som ett helägt nätverk medför. Vårt samlade erbjudande med både röst- och meddelandetjänster ger oss unika möjligheter att växa vår affär och ge företag de verktyg som krävs för att skapa en förstklassig kundupplevelse”, säger Oscar Werner, vd för Sinch.

Avtalet är underskrivet och affären ska nu godkännas av myndigheter. Om allt går i lås ska transaktionen vara avklarat under andra halvan av 2021.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!