Sip-trunk i en liten box

Zultys familj av ip-växlar har fått tillökning. MX30 ska ge de små företagen ett rikt utbud av tjänster. Tack vare sip-trunken går det att hoppa över isdn-anslutningen mot telenätet.

Bredbandstelefoni ger konsumenter möjligheten att skippa det gamla teleabonnemanget. Samma revolution närmar sig nu företagskunderna.

Med Zultys nya ip-växel MX30 behövs ingen isdn-anslutning för att komma i kontakt med det publika telenätet. Det räcker med en dataanslutning mot operatören, förutsatt att den agerar som en så kallad itsp, internet telephony service provider. Men MX30 har också kort för isdn bri, det vill säga 30 kanaler.

I övrigt är MX30 en nerskalad variant av Zultys modell MX250, med en liknande uppsättning applikationer och tjänster. Namnet är inte taget ur luften. Växeln är nämligen byggd för upp till 30 användare, med 30 klienter för unified messaging och kan hantera 30 samtidiga samtal. MX30 har stöd för tio vpn-anslutningar.

Zultys gör tester i Sverige tillsammans med sip-operatören Wx3 och hoppas kunna gå vidare med Citylink, som också erbjuder sip-trunkar för telefoni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.