Sju av tio satsar på ökad mobilitet

Hela 70 procent av Nordens företag och offentliga sektor tänker investera i ökad mobilitet under nästa år. Målsättningen är att bli mer flexibla och kreativa.

Sju av tio satsar på ökad mobilitet

Enligt Radars rapport om mobilitet kommer området mjukvara och tjänster att omsätta hela 590 miljoner kronor på den nordiska marknaden innan året är till ända. Men det stoppar inte för 2013, där man tvärtom förväntar sig en fortsatt tillväxt.

Hela 70 procent av regionens företag och offentliga sektor uppger att de tänker investera i ökad mobilitet under nästa år. Framför allt är integration som stödjer mobilitet ett hett område.

– Mobilitet är ingen trend eller fluga, utan snarare en del av bolagens naturliga utveckling. Rapporten visar att de viktigaste utmaningarna ligger i att kunna hantera fler och olika mobila enheter, samt att utveckla och implementera en mobil strategi, säger Hans Werner, vd för Radar.

Norge väntas inta den mobila investeringstoppen, medan svenska verksamheter lägger sig på en tredje plats.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.