Skandia säkrar mobilerna med Good

När Skandias personal ska jobba loggar de in i en säker container i mobilen eller surfplattan. Lösningen kommer från Good Technologies och levereras av Atea.

Skandia säkrar mobilerna med Good

Lösningen gör det möjligt för Skandia att hålla isär de runt 2 000 användarnas privata aktiviteter och jobbet i smartphones.

Enheterna utrustas med en så kallad container, där affärsrelaterade applikationer som e-post, kontakter och kalender, ligger krypterade. Användaren loggar in i containern under arbetstid och kan i övrigt använda mobilen eller surfplattan för molntjänster, musik eller sociala medier precis som vanligt.

– Det Atea har gjort för medarbetarna på Skandia är att ge dem ett sätt att våga använda den moderna tekniken utan att behöva oroa sig för att exponera företaget för känslig information. Om en enhet kommer på villovägar kan de centralt hantera informationen i den, vilket innebär en trygghet för allas Skandia medarbetare och kunder, säger Christer Eklund, Ateas regionchef i Stockholm.

Bredare grepp

Atea står för installation av säkerhetslösningen i de mobila enheterna och support. Atea i sin tur lutar sig mot Good Technologies, som de sedan förra året har ett exklusivt nordiskt leverantörsavtal med för att skapa ett komplett erbjudande inom mobilitet och säkerhet.

– Atea har under de senaste åren levererat logistiktjänster på ett bra sätt inom vårt område it-arbetsplats och att samarbeta med dem gällande telefoner kändes därför naturligt, säger Patrik Lilja, chef för it-driften på Skandia.

I Telekom idag nummer 2/2013 kommer vi att publicera en fördjupande artikel om Skandias arbete med livscykelhantering för mobila enheter. Klicka på länken ”prenumeration” i spalten till vänster om du inte redan är prenumerant.]

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.