Skandia tar banken till Windows-mobiler

Skandias kunder har sedan i fjol kunnat göra sina bankärenden via Android-mobiler och Iphones. Nu erbjuder man samma förmån till användare av Windows Phone.

Skandia tar banken
till Windows-mobiler

På Skandia känns satsningen som ett naturligt steg, då de under året som gått märkt ett stort intresse för sina mobilappar.

– Var fjärde inloggning i Skandiabanken sker idag via mobilen och jag är glad att vi som första svenska bank kan erbjuda en bank i fickan även för Windows Phone-användare, säger Tobias Schillén, kanalansvarig för mobila tjänster på Skandia.

Han förklarar att Skandia-appen för Windows Phone är utvecklad för att innehålla de funktioner som är viktigast för en användare i farten via snabb och enkel inloggning.

Saldokoll och snabba cash

Via appen kan bankkunderna bland annat få kontoöversikt med saldo och upp till två års historik, samt göra överföringar mellan egna konton, konton med dispositionsrätt och föranmälda konton. Det ska även vara möjligt att ändra regionspärr för att exempelvis blockera kortköp utomlands, se status och ändra köpgränser för sina kort och förstås hitta närmsta bankomat om kontanterna tryter.

– Vi vet att nyttoappar med hög kvalitet är väldigt viktiga för våra användare och en viktig faktor för framgångarna med Windows Phone-telefoner, säger Peter Wissinger, Sverigeansvarig för Windows Phone på Microsoft.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.