Skånet får ny vd

Med ålderns rätt väljer Christer Lannestam att avgå efter nio år som vd. Skånets styrelse har utsett Lars Winther-Hansen till hans efterträdare.

Skånet får ny vd

Lars Winther-Hansen kommer att börja sin tjänst i mitten av augusti. Enligt styrelsen har han precis de egenskaper och kvalifikationer som behövs för att utveckla Skånet vidare.

– Vi har de senaste åren fokuserat på infrastruktur och lagt basen för den skånska bredbandsutbyggnaden. Nu vidtar en ny fas i verksamheten där Lars kompetens väl svarar mot Skånets behov, säger styrelseordförande Ingemar Jeppsson.

Spännande uppdrag

45-årige Lars Winther-Hansen har en bakgrund hos Stockholms Näringslivskontor där han ansvarat för regionala näringslivsfrågor med inriktning på informations- och kommunikationsteknik. Nu lämnar han sin position som kommersiell chef på lundaföretaget Lab 2 för nya utmaningar i vd-rollen.

– Skånets verksamhet går in i ett nytt och spännande skede som jag ser fram emot att få vara med och driva, kommenterar Lars Winther-Hansen.

Klar målsättning

Under de närmaste åren ska Skånets verksamhet rikta in sig på att genomföra Region Skånes bredbandsstrategi från 2012 som syftar till att ytterligare stärka infrastrukturen. Ett av målen är att minst 95 procent av Skånes hushåll och arbetsplatser ska ha möjlighet att ansluta sig till bredband med en hastighet om åtminstone 100 Mbit/s.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.