Skanska flyttar in hos Telenor

Affärer Helhetsavtalet med Skanska är en av Telenors största företagsaffärer i Sverige. Den mångåriga leverantören Telia överges när Skanska flyttar in i växeltjänsten Telenor One Flexibel 2.0 och datatjänsten Nordic Connect.

Skanska flyttar in hos Telenor

Skanska har i början av det här året flyttat in i ett nytt huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm, helt anpassat för så kallat aktivitetsbaserat arbetssätt. Microsoft Lync används som uc- och samarbetsverktyg och har tidigare kompletterat Telias växeltjänst Centrex.

Nu flyttar hela Skanska i Sverige in med 8 000 anknytningar i Telenors molnbaserade växel Flexibel 2.0. Byggjätten skapar även ett företagsnät med datatjänsten Nordic Connect som knyter ihop verksamheten.

– Vi är förstås väldigt glada och stolta över att Skanska valt oss som helhetsleverantör för data och mobiltelefoni. Varje år påbörjar Skanska 1 000 nya byggprojekt som är beroende av att it och telefoni kommer på plats så fort som möjligt. Våra lösningar gör det möjligt för dem att bli mer effektiva samtidigt som de ökar flexibiliteten och tillgängligheten för anställda, säger Mats Almgren, affärsområdeschef Företagstjänster på Telenor Sverige.

Värdet på affären är hemligt men avtalet är tecknat på 48 månader med option på ytterligare 12 månader.

Utöver växel- och datanätslösningen kommer Telenor att leverera 2 000 mobilabonnemang till Skanska. Sedan tidigare använder byggbolaget Telenors 4g-uppkoppling till ett 100-tal byggprojekt.

I samband med projekt Entré Lindhagen har Skanska skaffat ett utlokaliserat datacenter och ett nytt kärnnät.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.