Skanska laddar för turbo-3g

Tre har fått sin första hsdpa-kund, trots att lanseringen av tjänsten ligger flera månader fram i tiden.
Det är Skanska som har valt Tre för mobila datatjänster. Byggföretaget vill uppgradera till turbo-3g så fort som möjligt.

Avtalet mellan Skanska och Tre löper på två år. Det omfattar datakort och abonnemang och kommer att omfatta hsdpa, även kallat kallat turbo-3g, när den tekniken blir tillgänglig senare i år. Hsdpa möjliggör till att börja med nedladdningshastigheter upp till 3,6 Mbit/s och på sikt hastigheter upp till 14,4 Mbit/s.

– Tres tjänster är kostnadseffektiva och ett bra komplement till våra fasta it-lösningar. Dessutom får vi möjlighet att uppgradera till senaste versionen av turbo-3g när den lanseras senare i år, säger Pedra Herdegen, produktansvarig på Skanska Sveriges it-stab.

Den moderna bygg- och fastighetsbranschen ställer höga krav på mobilitet. Många medarbetare måste vara rörliga, eftersom flera av Skanskas cirka 3 000 pågående byggarbetsplatser är temporära och det kan vara svårt att ordna fasta dataförbindelser. Vissa personalgrupper, till exempel asfaltsläggare, rör sig dessutom hela tiden.

– Det är väldigt smickrande att en så krävande kund som Skanska valt Tre som leverantör av mobila datatjänster, säger Jens Kofoed-Hansen, chef för företagslösningar på Tre.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.