Skarpare Skype

Skype och Logitech samarbetar och ökar överföringshastigheten på videosamtal till trettio bilder per sekund. Om man har rätt kamera och en dual-core dator förstås.

En kombination av Skypes nya version 3.6 för Windows, och Logitech Quickcam 11.5 som tillsammans ger Skype-användare möjlighet att göra fria videosamtal Skype-till-Skype över hela världen med bättre bild än tidigare.

Den nya lösningen har vga-upplösning med 640×480 pixlar och 30 bilder per sekund. Under förutsättning att en bredbandsuppkoppling med 384 kilobit per sekund eller högre används tillsammans med en Logitech webbkamera anpassad till Skype och en PC med dual core processor.

– Tidigare hade bara stora företag råd med den här nivån av kvalitet på videosamtal, nu kan alla få tillgång till det, säger Gareth O’Loughlin, Skypes general manager för mobila och hårdvaruprodukter.

De nya drivrutinerna för Logitechs webbkameror är utvecklade för att känna igen andra användare med Skypes nya mjukvara.

Priset för kamerorna från Logitech ligger på dryga tusenlappen.

Fakta

Logitechs High Quality on Skype kameror

Quickcam Pro 9000

Quickcam Pro for notebooks

Quickcam Sphere AF

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.