Skogs-3gs framtid avgörs i Regeringsrätten

Innan semestern hoppas Regeringsrätten sätta punkt i frågan om den omtvistade licensen för svensk glesbygds-3g. Tills vidare gäller inte kammarrättens beslut.

Kammarrättens tidigare beslut att Post- och telestyrelsen ska göra en ny handläggning gällande licensen i 450-bandet har väckt starka känslor (se länkade artiklar). Bakgrunden är att Nordisk Mobiltelefon lämnade in sin handläggningsavgift för sent och inte borde fått vara med i auktionen, enligt kammarrätten. Trots att det är bevisat att PTS bank Nordea har slarvat och inte skickat pengarna i tid.

Nordisk Mobiltelefon har överklagat beslutet till Regeringsrätten som den 24 maj beviljade prövningstillstånd och inhibition. Inhibition innebär att kammarrättens beslut inte gäller i avvaktan på att Regeringsrätten fattar ett nytt.

I dagsläget finns en ambition hos Regeringsrätten att sätta punkt för ärendet innan semestern, men i avvaktan på yttranden från både Green Network och PTS är det troligt att ärendet kan komma att avgöras först efter sommaren.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.