Sköna lurar från Logitech – men risk för att bli störd

Test Logitech Zones trådlösa variant har en del bekymmer, men Wired har också skön passform och en effektiv mikrofon-uppsättning.

Sköna lurar från Logitech – men risk för att bli störd

Vi får in mängder av headsets till vårt testlabb, men det är långt ifrån alla som vi skriver om. En som vi haft ett tag är Logitech Zones trådade variant som helt enkelt heter Wired som släpptes i höstas. Det är det första headsetet på mycket länge från det schweiziska bolaget som vi testar och i stort är det en positiv upplevelse.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Zone Wired är ett headset för kontoret som kostar kring 1100 kronor exklusive moms. Det har passiv bullerdämpning som fungerar okej, men sitter man nära någon som pratar högt blir man störd. Motsvarande gäller för de som sitter nära dig eftersom lurarna läcker en hel del när man spelar musik på hög volym.

Däremot gör mikrofonerna i bommen att det störande ljudet från din högljudda bordsgranne inte kommer samtalspartnern till del. Där har Logitech fått till det bra – precis som att rösten får en skön klang hos mottagaren.

Passformen är bra och kuddarna på båda sidor sitter lagom hårt, utan risk för att de ska ramla av när du lutar dig framåt.

Zone Wired kommer med en lång sladd med usb c-anslutning och med följer också en adapter till usb a. Sladden är av bra kvalitet och ruggad så att den inte krullar ihop sig när du inte använder det. För mig gör det dock att jag ofta hör sladd-ljud i hörlurarna när jag rör på huvudet och sladden glider mot min tröja.

Fakta och betyg:

Logitech Zone Wired

Tillverkare: Logitech

Typ: On-earlur med bom.

Anslutning: USB c, men med följer också usb a-adapter.

Vikt: 211 gram

Mikrofon: 2 stycken som är ljudavskärmande.

Färg: Svart.

Övrigt: Fjärrkontrol på sladden, med bland annat volymkontroll, mute-funktion samt Teams-knapp. Kan kopplas ihop med Logi Tune för fler inställningsmöjligheter, till exempel olika inställningar beroende på musiktyp. Certifierade för Microsoft Teams.

Cirkapris: 1100 kr exkl moms.

Betyg: 7,0

Prestanda: 7
Kvalitet och design: 8

Användarvänlighet: 7

Innovation: 6

Prisvärde: 7

I och med att det är ett trådat headset fungerar det enbart mot min dator, och jag kan inte använda det när det ringer i telefonen.

Det var en del om problemen, men positivt finns det mycket att berätta om:

* Bra ljud för både tal och musik i hörlurarna som är 40 mm stora.

* Certifierad för bland annat Teams.

* Möjligheter att uppdatera firmware och göra inställningar i app eller via datorn i Logitech Logi Tune.

* Fjärrkontrollen på sladden är enkel att använda med tydliga knappar.

* Mikrofonen-bommen går att använda både på höger och vänster sida. Den är ställbar både upp och ned, samt går att böja till för att få den på lagom avstånd från munnen.

Totalt sett är detta ett väl fungerande headset för kontor som behöver glesa ut lite mellan bluetooth-headseten för användare som inte är lättstörda av högt pratande kollegor, men som har behov att ett bekvämt headset som man kan använda hela arbetsdagen utan problem.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.