Skumt namn på nästa Android

Mobilt Nästa version av Android – 6.0 – har gått under arbetsnamnet M. Den inslagna vägen med namn på sötsaker fortsätter, står nu klart.

Skumt namn på nästa Android

M står för skumgodiset marshmallow, som nu alltså blir namnet på kommande Android 6.0. Google har offentliggjort namnet samtidigt som de också presenterat den tredje och sista förhandsversionen för utvecklare .

Förutom det ovan nämnda har mycket krut lagts på upputsning och förenkling av vyerna i olika menyer. Som exempel kan nämnas att det ska bli enklare att se hur mycket lagring som finns kvar, och mer exakt kunna bedöma vad som käkar upp utrymmet. Det ska också gå att ställa in vilka ikoner som syns högst upp i statusraden på telefonen. Har du processer i bakgrunden, som en väckarklocka, kanske du tycker att det känns onödigt att den tar upp (visserligen en liten) yta på din telefon. Eller så kanske du inte vill bli ständigt påmind när du tar upp telefonen ur fickan och kollar på klockan. Då kan den ryka. Ännu en sak i den här kategorin är att Android Marshmallow kommer ha stöd för att hemskärmen också kommer kunna användas i liggande vy.

Andra nyheter i Android M, som smartare apprättigheter och bättre integration med webbläsaren Chrome, kan du läsa om här.

Exakt när en skarp version av Marshmallow släpps har Google inte gått ut med, men lanseringen ska ske senare i höst meddelar man.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.