Skycom säljer driftbolag

Skycom säljer sitt driftbolag till Labs2 för att renodla sin egen verksamhet. Labs2 ska hantera Skycoms operatörsverksamhet under minst sex år.

Sky Communication in Sweden har tecknat avtal om försäljning av sitt driftbolag till svenska Labs2 Group. Priset uppgår till cirka 90 miljoner kronor och kommer i sin helhet att betalas med aktier i Labs2. Efter affären blir Skycom huvudägare i Labs2 med en ägarandel på cirka 30 procent av aktierna.

– Dagens affär innebär att Skycom aktivt deltar i den konsolidering som pågår på bredbandsmarknaden. Labs2 övertar i och med affären drift och administration av Skycoms samtliga nät och operativa tjänster i Sverige. Skycom kan därigenom fokusera på förvärv av kundstockar, ISP’er samt försäljningsaktiviteter mot nya kundsegment och överlåta backoffice funktionen till Labs2, säger Jöns Petter Lidström, verkställande direktör, Sky Communication in Sweden.

Styrelsen för Labs2 har, under förutsättning av bolagsstämmans godkännande, beslutat om emission av högst 100 miljoner nya aktier till Skycom som ersättning för driftbolaget, som blir ett helägt dotterbolag inom Labs-koncernen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.