Skydda din Iphone med gott miljösamvete

Med serien Biocover utmanar tillbehörsleverantören Krusell oss att tänka på miljön även när vi köper nytt skal till mobilen.

Skydda din Iphone med gott miljösamvete

Mobilskal brukar som bekant vara gjorda i plast, vilken vanligtvis baseras på fossila oljeprodukter. Inte så bra för klimatet med andra ord, men det finns alternativ. Iphone-skalet Biocover är gjort helt i biobaserad plast. Trots det ska man inte behöva kompromissa varken med funktion, hållbarhet eller design. Biocover vinns i en hel radda glada färger och väger bara 12 gram.

Tycker man att det är trist med en matt yta som döljer glasbaksidan på Iphone 4 och 4S så erbjuder Krusell ytterligare ett alternativ fritt från oljeprodukter. Glasscover har som namnet antyder ett blankt bakstycke i hållfast glas, likt det som sitter i mobilskärmar. Sidorna är av samma biomaterial som det i Biocover. Flera olika färger finns att välja mellan.

Båda skalen, som kostar 160 respektive 320 kronor plus moms, tillverkas av företaget Bioserie.

– Vi på Krusell fokuserar på miljöfrågor och det var ett naturligt nästa steg för oss att även erbjuda en miljövänlig produkt, säger Ulf Sandberg vd på Krusell. Det är också väldigt viktigt för oss att välja en välkänd och seriös partner i eko-branschen, därför valde vi Bioserie.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.