Skype for Business integreras i Office

UC Microsoft rullar nu ut nya Skype för Business som en del av den den senaste uppdateringen för Office 2013, liksom till Office 365-kunder runt om i världen. Det kan ses som en gravsten för varumärket Lync Unified Communications.

I november förra året som Microsoft meddelade att Lync skulle ersättas av en ny Skype for Business-lösning. Tanken var att smälta samman det utbredda användandet av Skype med företagsanpassad säkerhet och kontrollfunktionerna i Lync. Man hoppas också kunna dra nytta av hur de hundratals miljoner Skype-användarna världen över arbetar, och på så sätt kunna skapa en ännu mer användbar, men ändå välbekant, upplevelse. Bland annat har man behållit vanliga Skype-symboler och funktioner.

Lync Online-användare i Office 365 kommer att börja se Skype for Business under de närmaste veckorna, men för kunder som vill ha lite mer tid att förbereda sig för förändringarna, kommer det under en tid vara möjligt att växla mellan Skype for Business och det gamla Lync-gränssnittet. Detta kan ses som en liten kompensation till alla de it-avdelningar som oroar sig för att förändringarna ska orsaka förvirring bland de anställda.

Skype for Business kommer nu att vara inbyggt i Office, vilket gör att funktioner som närvaro, snabbmeddelanden, röst- och videosamtal och onlinemöten kommer att bli en integrerad del i kontorspaketet. Det kommer också att göra det möjligt för användare att söka efter, och ansluta med vem som helst i Skypes nätverk, både inom och utanför organisationen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.