Tjänsten som gör Skype till kontaktcenter

Kontaktcenter Ett molnbaserat kontaktcenter specialanpassat för Skype for Business. Det är senaste tillskottet på Interoutes tjänstemeny.

Tjänsten som gör Skype till kontaktcenter

Sedan tidigare är det möjligt att köpa Skype for Business komplett med telefonitjänster från Interoutes moln. Nu har det erbjudandet utökats med ett lika molnbaserat multikanals kontaktcenter som är helt integrerat med Microsofts uc-plattform.

Lösningen, som kommer från amerikanska Clarity Consulting, fungerar rent av bara med Skype for Business/Lync och administrationen sker från Skypes admin-konsol.

Agenterna har inte heller någon ytterligare applikation utan hanterar röst- och chattkanalen direkt i Skype. För arbetsledare finns däremot ett kompletterande webbaserat gränssnitt för exempelvis övervakning av köer och agenter.

Inte bara som molntjänst

Interoute ser så klart gärna att man köper både Skype och kontaktcentret som molntjänst men de är Clarity Consultings partner även när det gäller kundplacerade lösningar. Det ska vara möjligt att kombinera också molntjänsten med en egen installation av Skype FB men då måste man ha löst telefonikopplingen på annat sätt.

Något krav på att man använder Interoutes nättjänster finns inte, det går att få kontaktcentertjänsten levererad över öppna internet vilket är bra om man har agenter som ibland sitter hemma och jobbar.

Flexibel licensiering

För kontaktcentertjänsten finns ingen nedre gräns för hur många agentlicenser för kontaktcentret man måste köpa, det går att starta med en ensam agent. Målgruppen för den underliggande Skype-tjänsten är däremot företag med omkring 200 anställda och uppåt vilket inte gör det till någon småföretagslösning även om kontaktcentret kan vara litet.

För närvarande levereras tjänsterna från Interoutes tyska datacenter och 14 andra platser i världen men inom kort flyttar den närmare eftersom Interoute snart öppnar en datacenter-nod även i Stockholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.