Skype-lösning för vanliga mobiler

I samband med Sweden ICT Week offentliggör Opticall nu en dial over data-plattform som möjliggör skype- och sip-samtal från vanliga mobiltelefoner. Opticalls patent är godkänt både i Sverige och internationellt.

Med dod, dial over data, flyttar Skype, MSN, Google Talk med flera ut i vanliga mobiltelefoner.

Konceptet är tänkt att användas av såväl företag som privatpersoner och Opticall har tagit fram två huvudsakliga lösningar. Företagslösningen, Dod Enterprise, möjliggör även uppkoppling av samtal mellan vanliga mobiltelefoner och internetbaserade sip-telefoner på ett sätt som inte varit möjligt tidigare. Lösningen ska bland annat spara kostnader och innebära en central regling av telefonikostnader för företag.

Slutanvändarlösningen är en lösning för att hantera Skype och liknande im-tjänster i dagens mobiltelefoner med befintlig teknik.

Stort behov av att nå mobilkunder

– Denna patenterade teknik kommer att vara avgörande för hur man migrerar dagens stora internetbaserade telefonisystem till exempel Skype och MSN med nuvarande mobiltelefonilösningar för telefoni, kommenterar Opticalls vd Mattias Hansson.

Internettelefonitjänster som Skype är i dag nästan uteslutande beroende av användare med fast internetuppkoppling och enligt företaget finns det ett stort behov av att ta dessa tjänster till den mobila kundgruppen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.