Slack uppgraderar utseendet: ”Gör människors arbetsliv enklare”

samarbetsverktyg Nu rustar Slack upp. Med sin nya design vill Salesforce-ägda kommunikationsplattformen öka produktiviteten och få användare att fokusera.

Slack uppgraderar utseendet: ”Gör människors arbetsliv enklare”

Under flera år har Slacks samarbetsapp sett likadan ut. Nu tycker företaget att det är dags för förändring. Det omgjorda användargränssnittet ska förenkla tillgången till de viktigaste funktionerna och förväntas lanseras inom de närmaste månaderna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Deras nya layout är utformad för att förbättra användarupplevelsen i desktop-, mobil- och webbversionerna. I ett färskt blogginlägg från företaget kan vi läsa att appen ska hjälpa användarna att ”undvika distraktioner”.

Noah Weiss, Chief Product Officer på Slack, skriver att den nya designen kommer att organisera samarbetet bättre och öka användarnas fokus på viktiga arbetsuppgifter.

–  Arbetsdagen för miljontals människor både börjar och slutar i Slack, så vi har lagt stor vikt på att skapa en mer produktiv plattform, skriver han.

Viktigaste funktionerna samlade

Så, hur är layoten utformad? I den nya vyn ”Home”, i sidofältet, får man åtkomst till alla sina meddelanden och kanaler. Enterprise Grid-kunder kommer att kunna se alla sina meddelanden utan att behöva hoppa mellan olika arbetsytor.

I sidofältet finns tre ikoner: DM-vyn med direktmeddelanden, Activity-vyn som ger en översikt över meddelanden och Later-vyn som innehåller meddelanden som användarna kan ta tag i vid ett senare tillfälle.

Med en ny ”Create”-knapp kan användare skapa nya meddelanden, kanaler, arbetsområden och Huddles röst- och videosamtal. Och med en ny ”More”-knapp kan användare snabbare få åtkomst till arbetsflöden och appar.

I en intervju med Computer Sweden säger Brad Monroe, chef för produkthantering på Slack, att de har gjort uppdateringarna utifrån användarnas feedback.

– Vi har gjort alla dessa med vårt kärnuppdrag i åtanke: att göra människors arbetsliv enklare, trevligare och mer produktivt.

Här kan du se hur den nya designen kommer se ut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.