Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Små rörelser i emm-toppen

Emm Samma fem leverantörer som förra året befolkar ledarrutan i Gartners magiska kvadrant för emm-lösningar. Men bland utmanarna syns för första gången en av framtidens tänkbara storspelare.

Airwatch/Vmware, Citrix, Good Technology, IBM och Mobile Iron är de viktigaste leverantörerna av lösningar för enterprise mobility management, emm, om de håller sig alla kvar i ledarposition när Garner gör sin årliga genomgång av marknaden.

Airwatch lyckas dessutom distansera sig från konkurrenterna genom att flytta sig ännu en bit utåt och utåt på axlarna som visar förmågan att leverera och hur heltäckande lösningen är.

Rörelserna i Gartners magiska kvadranter är sällan väldigt stora från år till år men i den del av diagrammet som visar marknadens visionärer tar sig Microsoft för första gången in i jämförelsen. Mjukvarujätten har länge förutspåtts bli en av framtidens storspelare på området och en hel del grundfunktioner från deras plattform Intune återfinns sedan tidigare i år som en del i Office 365. Insteget till basfunktionerna för administration av mobila enheter blir därmed lågt samtidigt som Microsoft kan hoppas på att kundernas väljer Intune när behoven ökar.

Samtidigt som Microsoft tar sig in i den magiska kvadranten faller tre leverantörer ur den. Symantec, Absolute Software och Tangoe behöver alla ta nya tag för att höra till de ledande företagen på området.

Vill du läsa hela rapporten går den att ladda ner från Airwatch hemsida mot att du lämnar dina kontaktuppgifter.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter