Smarta fastigheter i fokus för nytt samarbete

IoT Bredband2 och Th1ng inleder strategiskt IoT-projekt

Smarta fastigheter i fokus för nytt samarbete

De båda företagen Bredband2 och Th1ng inleder ett samarbete kring IoT och smarta fastigheter. Som en del av affären tar Bredband1 över 20 000 bredbandskunder samtidigt som man beställer 36 000 plattformslicenser för användning av Th1ng:s IoT-tjänster

Bredband2 betalar 20 miljoner kronor för att ta över privatkunderna, som är uppkopplade via fiberanslutning. Kostnaden för plattformslicenserna är totalt 10,4 miljoner kronor och avtalet löper inledningsvis under 36 månader.

Gemensam satsning på IoT

Företagen ingår samtidigt ett samarbetsavtal vilket innebär en gemensam satsning på IoT och smarta fastigheter.

Th1ng grundades för tre år sedan och är såväl en internetoperatör som en leverantör av IoT-tjänster.

– Det är glädjande att vi nått denna överenskommelse där vi får ett mycket positivt tillskott av fiberkunder samtidigt som vi kan ta ett stort steg in på den spännande IoT-marknaden. Vi har under en längre tid tittat på olika alternativ och ser Th1ng som den självklara partnern i detta, säger Daniel Krook, VD på Bredband2 i ett pressmeddelande.

Möjlighet att fokusera på företag

– Vi är mycket glada över detta samarbete som ger oss möjlighet att korsförsälja våra tjänster till Bredband2:s över 450 000 kunder. Detta ger oss möjlighet att fokusera på företagsmarknaden inom IoT och internet samt på våra viktiga samarbetspartners, säger Klas Westholm, VD på Th1ng.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.